searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Μολυσμένο το νερό στη Νικόπολη του Δ. Σταυρούπολης


Οι αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού από την ΕΥΑΘ στη Νικόπολη του δήμου Σταυρούπολης, έδειξαν ακραίες υπερβάσεις σε νιτρικά, βακτήρια και επικίνδυνους μικροοργανισμούς, καθιστώντας το νερό ακατάλληλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Η εν λόγω περιοχή υδροδοτείται για πάνω από δέκα χρόνια από ιδιωτικό δίκτυο με γεωτρήσεις, το οποίο όμως με εντολή της διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας πρέπει να σφραγιστεί, καθώς το νερό κρίνεται ακατάλληλο ακόμη και για οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, στο νερό που τρέχει από τις βρύσες 5.000 και πλέον νοικοκυριών, βρέθηκαν υπερβάσεις νιτρικών και επικίνδυνων βακτηρίων που ευθύνονται, όπως λένε οι επιστήμονες, για σοβαρές μολύνσεις του οργανισμού.

Το εν λόγω γεγονός καθιστά αναγκαία και επιβεβλημένη τη διακοπή της ύδρευσης από το ιδιωτικό δίκτυο γεωτρήσεων, το οποίο είναι γνωστό ότι επηρεάζεται και από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου φυτοφαρμάκων.

Οι αναλύσεις στα δείγματα νερού, που ελήφθησαν από τρία διαφορετικά σημεία της Νικόπολης, έγιναν από την ΕΥΑΘ, και τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν ήδη στη διεύθυνση υγιεινής της ΝΑΘ σήμαναν συναγερμό στους κατοίκους και το δήμο Σταυρούπολης.

Στην περιοχή της Νικόπολης οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα, μετανάστες και ελληνοπόντιοι. Δηλώνουν εξοργισμένοι από το γεγονός ότι τόσο χρόνια κανείς δεν νοιάστηκε για την ποιότητα του νερού που αναγκάζονται να πίνουν, ενώ από την άλλη αρνούνται να πληρώσουν τα τριπλάσια για τη σύνδεση των σπιτιών τους με το δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, δήλωσε ότι ανάλογες μετρήσεις στο νερό της Νικόπολης έγιναν προσφάτως και από τον δήμο και απέδειξαν την ακαταλληλότητά του.

“Ενημερώσαμε με έγγραφο τους κατοίκους για τα νέα αποτελέσματα και θα κάνουμε τον παν για να πειστούν ότι το νερό είναι τελείως ακατάλληλο. Πρέπει άμεσα να διακόψουν από το ιδιωτικό δίκτυο και να συνδεθούν άμεσα με την ΕΥΑΘ, διασφαλίζοντας την υγεία τους” υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από Econews

Το ένα έκτο των θηλαστικών της Μεσογείου απειλείται με εξαφάνιση


Σοκαριστική έρευνα για την πανίδα της Μεσογείου

To ένα έκτο των ειδών θηλαστικών της Μεσογείου απειλείται με εξαφάνιση σε τοπικό επίπεδο επισημαίνεται σε έκθεση της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Η μελέτη της IUCN αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται 320 είδη θηλαστικών, εκτός από τις φάλαινες και τα δελφίνια.

Οι απειλές για τα θηλαστικά προέρχονται μεταξύ άλλων από την γεωργία, το κυνήγι, τις παγίδες και τα είδη που εισβάλλουν στα οικοσυστήματά τους.

Τρωκτικά, νυχτερίδες, σκαντζόχοιροι και τυφλοπόντικες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο από την απώλεια ή την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων τους εξαιτίας της γεωργίας, της μόλυνσης, των κλιματικών αλλαγών και της αστικοποίησης, παρατηρεί η έκθεση.

Μεγάλα φυτοφάγα ζώα, όπως τα ελάφια, τα σαρκοφάγα ζώα και οι λαγοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτα είδη. Η μεσογειακή φώκια μονάχους-μονάχους και ο ιβηρικός λυγξ αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο.

Αρκετά είδη έχουν ήδη εξαφανιστεί στη περιοχή της Μεσογείου, όπως ένα είδος ελαφιού και ο κοινός ιπποπόταμος.

Είκοσι από τα είδη θηλαστικών που απειλούνται με εξαφάνιση υπάρχουν μόνο στην περιοχή της Μεσογείου.

«Για να διασφαλιστεί η επιβίωση των μεγάλων φυτοφάγων και σαρκοφάγων θηλαστικών στη Μεσόγειο πρέπει να αποκαταστήσουμε τα οικοσυστήματα και τις τροφικές αλυσίδες», τόνισε η Ελεν Τεμπλ,από τους συγγραφείς της έκθεσης.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε το κόσμο να αποδεχθεί τα μεγάλα αρπακτικά σαρκοβόρα ζώα, να βελτιώσουμε τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και να επιβάλουμε αποτελεσματικότερα τους νόμους που διέπουν το κυνήγι», προσέθεσε.

Βασάνισαν μέχρι θανάτου 20χρονο Χριστιανό στο Πακιστάν


Και ενώ στο Πακιστάν οι Εκκλησίες καίγονται και εδώ συζητάμε για τζαμιά, ορισμένα γεγονότα θα πρέπει να δώσουν αφορμές για σκέψεις!
Τελευταία επίθεση από ριζοσπάστες μουσουλμάνους κατά χριστιανών στο Πακιστάν έγινε στις 12 Σεπτέβρη. Στα επεισόδια συνελήφθη ενας 20χρονος με όνομα Robert Fanish διότι είχε διαπράξει βλασφημία και έπρεπε να ...ανακριθεί.

Στην πραγματικότητα όμως ο Fanish υπέστη.... βασανισμό στη φυλακή απο μουσουλμάνους αστυνομικούς μέχρι που πέθανε....
Στο σώμα του ήταν φανερά τα σημάδια σοβαρής βίας εξ αιτίας βασανιστηρίων.

Το βίντεο, που ανέβηκε ήδη στο youtube από το Πακιστάν, δείχνει το νεκρό Robert Fanish και αποτελεί μια έκκληση για αλληλεγγύη για τα 200 εκατομμύρια διωκόμενους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο.

Από 24newsgr

Πελαργός στη λίμνη


Αυτήν την εποχή, οι πελαργοί, ήδη έφυγαν από την χώρα μας, στο μακρύ ταξίδι της μετανάστευσης. Σπάνια, εδώ κι εκεί, θα δούμε κάποιον «ξεχασμένο», να περιμένει το επόμενο καλοκαίρι.

Σήμερα, την Πανευρωπαϊκή γιορτή των πουλιών, ένας πελαργός, βρέθηκε μέσα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα κοντά στη Βεργίνα. Ήταν ένα ιδιαίτερα σπάνιο γεγονός. Όπως βέβαια σπάνιο ήταν όταν πρίν λίγους μήνες, βρέθηκε μέσα στην ίδια λίμνη, ολόκληρο ελάφι.

Το τηλέφωνο ήταν απο περιπατητές της περιοχής, στην Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Άμεσα, μέλη της ομάδας, βρέθηκαν μέσα στη λίμνη με τα καγιάκ και έβγαλαν τον πελαργό. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το ελάφι τότε.

Τυχερός ο πελαργός, στην ημέρα της γιορτής τους.

Από ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ