searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Kλωτσήστε τον καπιταλισμό, όσο βρίσκεται στο έδαφος


Με αυτό το σύνθημα σε πλακάτ αλλά και άλλα όπως "Καμία ελπίδα στον καπιταλισμό" ή και "Είμαι τρελός σαν την κόλαση" που δείχνουν αποφασιστικότητα και απόγνωση, υποδέχτηκαν οι διαδηλωτές την συνεδρίαση των G20 που ξεκίνησε χθες στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και ροπάλων για να διαλύσουν διαδήλωση με συνθήματα κατά του καπιταλισμού, καθώς οι ηγέτες του G20 κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν μέτρα για την αποτροπή μίας νέας οικονομικής κρίσης. Χρησιμοποίησαν δε και ελαστικές σφαίρες για να καταφέρουν να διαλύσουν την διαδήλωση των ακτιβιστών.Μ' αυτό τον τρόπο κατάφερε να σταματήσει την διαμαρτυρία περίπου δύο χιλιόμετρα από το συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η σύνοδος κορυφής του G20, αφού είχε στήσει οδοφράγματα.
Δεν κατάφερε να αποτρέψει όμως καταστροφές σε τζαμαρίες τραπεζών, φαστ φουντ και σούπερ μάρκετ.
Η οργή των, λιγοστών είναι αλήθεια, διαδηλωτών ξεχύλισε όχι μόνο από το ότι οι δημιουργοί της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης προβάλλουν τον ρόλο του σωτήρα για την απομάκρυνσή της αλλά και από την αποκάλυψη ότι δεν υλοποιούν ούτε καν τις αποφάσεις τους. Παράδειγμα, ακόμη να εκταμιευθούν χρήματα, σύμφωνα με τα πεπραγμένα της προηγουμένης σύσκεψης στο Λονδίνο, προς τις φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου.
Οι συγκρίσεις: Στον πρώτο κόσμο έχουμε αύξηση της ανεργίας και του ποσοστού των νεόπτωχων. Στον τρίτο κόσμο θα μπορούσε να περιοριστεί η θνητότητα παιδιών αν ενισχυθεί με χρηματοδότηση ο εμβολιασμός για πνευμονία, ελονοσία κλπ (ελάχιστο κόστος).
Κατά τα άλλα η σύνοδος μάλλον κυλάει στους ρυθμούς του λάιφ στάιλ των κυριών των Προέδρων. Οι πρώτες ειδήσεις στα ΜΜΕ είναι τι έφαγαν και πως διασκέδασαν οι Μισελ Ομπάμα και Κάρλα Μπρούνι.

Μεταβίβαση ευθύνης στον εμβολιαζόμενο για το εμβόλιο της νέας γρίπης


«Δηλώνω ότι: α) ενημερώθηκα για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστώ, καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού, β) γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, γ) συμφωνώ να εμβολιαστώ με το εμβόλιο για τον νέο ιό της γρίπης Α (Η1Ν1)».

Υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες λίγο πριν εμβολιαστούν με το πολυαναμενόμενο πανδημικό εμβόλιο, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης και ανακοίνωσε χθες και ο Υπουργός Υγείας για την αντιμετώπιση πανδημίας γρίπης. Η απόφαση αυτή ωστόσο προκαλεί εύλογα ερωτήματα σε ό,τι αφορά τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και συνεπώς αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Αν είναι ακίνδυνο, όπως θέλουν να διατείνονται για ποιο λόγο ζητείται να συναινέσει εγγράφως ο εμβολιαζόμενος;

Γράψαμε κατ' επανάληψη για τους σοβαρούς κινδύνους από το συγκεκριμένο εμβόλιο (που πλέον των άλλων δεν έχει δοκιμασθεί επαρκώς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γρίπη Η1Ν1. Μαζικός εμβολιασμός; Ναι ή όχι; Υπάρχει άλλος δρόμος;

Εμβόλιο; Αναλαμβάνεις την ευθύνη. Πρωτοφανής υπεύθυνη δήλωση πριν από τον εμβολιασμό προκαλεί πανδημία ανασφάλειας

Πόσο ασφαλή και απαραίτητα είναι τα εμβόλια;