searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η Αγγλία και οι ΗΠΑ συμμετέχουν με "σέξι" προγράμματα μονώσεων στην διάσκεψη


Με επιχορηγούμενα προγράμματα μείωσης των απωλειών ενέργειας με την ανακατασκευή της μόνωσης κατοικιών προχωρούν οι κκ Γκόρντον Μπράουν στην Βρετανία και Ομπάμα στην Αμερική.

Σε σημειολογικά ταυτόχρονη κίνηση που έκαναν οι δύο ηγέτες και ανακοινώθηκε χθες, επιχειρούν να εξισορροπήσουν τις αρνητικές κρίσεις που δέχονται λόγω της αντίρρησής τους να δεσμευτούν σε κοινή απόφαση για το κλίμα στην Διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Μάλιστα σε ένα ακόμα επικοινωνιακού τύπου παιχνίδι ο "Νομπελίστας" Ομπάμα διατείνεται ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το κλίμα, όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η χώρα του είναι αυτή που αρνείται να δεσμευτεί σε αποφάσεις για την σωτηρία του πλανήτη.

Έτσι ο Ομπάμα προέτρεψε χθες τους Αμερικανούς να προχωρήσουν στην καλύτερη μόνωση των κατοικιών τους, την οποία χαρακτήρισε "σέξι" για την εξοικονόμηση ενέργειας ....

και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Δύο ημέρες πριν από την άφιξη του στην Κοπεγχάγη για την διάσκεψη για το κλίμα, ο κ. Ομπάμα επισκέφθηκε μία κατασκευαστική εταιρεία στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, τονίζοντας την παροχή φορολογικών κινήτρων για την ανακαίνιση των σπιτιών με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας τους. Και να τι είπε:

"Είναι κάτι έξυπνο που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από την ιδέα ότι με την ενεργειακή επάρκεια θα χαθούν θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα θα δημιουργηθούν".

"Τα σπίτια και τα γραφεία μας καταναλώνουν σχεδόν το 40% της ενέργειας που χρησιμοποιούμε και συμβάλουν με σχεδόν το 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγουμε"
"Η μόνωση είναι σέξι! Αυτό που την κάνει σέξι είναι ότι εξοικονομεί χρήματα", πρόσθεσε ο πρόεδρος.
"Όταν θα μονώσετε τις κατοικίες σας θα λάβετε πίσω τα χρήματα σας μέσα σε δύο ή τρία χρόνια και αυτό θα είναι δώρο".

Ο Μπράουν από την άλλη είναι ίσως πιο ρεαλιστικός, και έχει διαφορετική αντίληψη του "σέξι" από τον συνοδοιπόρο του. Εξήγγειλε όμως την επιδότηση με 6.500 λίρες σε όσους Εγγλέζους προχωρήσουν σε μονώσεις και εξοικονόμηση ενέργειας.