searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ο Παπανδρέου συνομιλεί με bloggers. Από το ολότελα καλή κι η Παναγιώτενα

Στον "ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ" διακατεχόμαστε σήμερα από αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα.

Σίγουρα το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ικανοποίηση ότι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ πρόταση που απευθύναμε:

* Προς τους φίλους μας στη Bloggoσφαιρα.(2)
* προς τους bloggers και
* προς τους πολιτικούς αρχηγούς

που ήταν ".... η αρχική σκέψη που μας οδήγησε να προτείνουμε μια συνέντευξη των πολιτικών αρχηγών στους μπλόγκερς. Σαν πρώτο βήμα.Που θα οδηγούσε και μας σε έναν κοινό βηματισμό. Που θα κατοχύρωνε τον ρόλο μας ως χρήστες του διαδικτύου, ως ενεργούς πολίτες." όπως λέγαμε ήδη από τις 13 του Σεπτέμβρη, έφτασε σήμερα να υλοποιηθεί, έστω καταφανώς αλλοιωμένη, όχι βέβαια με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου.

Τον οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε αφού δέχτηκε την πρόκληση την δικιά μας, έστω κι αν ήταν προσκεκλημένος από κάποιους που οικειοποιήθηκαν την πρωτοβουλία μας.

Παρόλη όμως την πικρία μας, ότι ούτε απλή ενημέρωση είχαμε για το γεγονός από τον διοργανωτή, αν και η πρωτοβουλία μας προκάλεσε έντονη συζήτηση για μέρες στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύθηκε σε πάρα πολλά ιστολόγια αλλά και στον τύπο (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 15.9.09) όπου ξεκαθαρά αναφέρεται η πρότασή μας για "συνέντευξη σε bloggers και μη δημοσιογραφικά sites".

Παρόλη την αδικία που αισθανόμαστε ότι μας έγινε.

Παρόλο ότι θεωρούμε ότι η μεγαλύτερη αδικία είναι ότι ουσιαστικά αποκλείστηκαν, όχι σκόπιμα θέλουμε να πιστεύουμε(προσπαθούμε να χρυσώσουμε το χάπι Laughing), τα κυριότερα και τα πιο ζωντανά blogs.

Πιστεύουμε ότι έγινε ένα βήμα. Προς τη σωστή κατεύθυνση. Μένει στους φίλους της bloggόσφαιρας να επιχειρήσουμε να βρούμε τον κοινό βηματισμό μας, να ξεπεράσουμε την παιδική μας ηλικία και να μπούμε με αισιοδοξία στη νέα μέρα που έρχεται.

Και βέβαια κρατάμε όλα τα ενδιαφέροντα που είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για τους Bloggers και το διαδίκτυο. Αυτό είναι το κυρίαρχο πολιτικό γεγονός και όχι η δική μας ενδοοικογενειακή γκρίνια.Και πρέπει ειδικά να σταθούμε στην επαναστατική διαπίστωση - πρότασή του: «Το διαδίκτυο αντίδοτο στα κονέ». Αυτό θα πρέπει να προβληθεί και να κρατηθεί. Αξίζει....

Φιλικά, από τον Ακτιβιστή