Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009
Όχι σε τσίρκο με ζώα για Κοζάνη και Κικλίς
Ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της απαγόρευσης λειτουργίας τσίρκων με ζώα. Δύο νέοι Δήμοι έρχονται να προστεθούν στην εκστρατεία Ελλάδα:
χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε ενημερωθεί ότι στην Κοζάνη λειτουργεί τσίρκο με ζώα και εξέφρασε την αντίθεσή του στον Δήμαρχο Κοζάνης με επιστολή του, στις 21/10/09.
Ανάλογες κινήσεις και από την Οικολογική Κίνηση Πολιτών Κοζάνης οδήγησαν σε πρόταση-παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/11 οπότε και αποφασίστηκε η απαγόρευση αδειοδότησης τσίρκο που θα χρησιμοποιούν ζώα στις παραστάσεις τους από το Δήμο Κοζάνης. Το παράδειγμα του Δήμου Κοζάνης θα ζητήσουμε να ακολουθήσουν και οι όμοροι Δήμοι ώστε όλη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να κηρυχθεί ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς στις 19/10/2009 αποφάσισε να μην δέχεται τσίρκο με ζώα στα όρια του Δήμου του και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου «το σκεπτικό της απόφασης είναι, ότι μια τέτοια φύσεως επιχείρηση μετατρέπει σε θέαμα ζώα που βρίσκονται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, εφαρμόζοντας εν πολλοίς βίαιες και βασανιστικές μεθόδους».
Ευχαριστούμε όλους εσάς που υπογράψατε μέχρι σήμερα για την απαγόρευση της λειτουργίας τσίρκων με άγρια ζώα στην Ελλάδα. Η πίεση όλων έχει αποτέλεσμα. Οι υπογραφές συνεχίζονται, όσοι δεν έχετε υπογράψει μπορείτε και εδώ.
http://arcturos.wordpress.com/
http://egialos.blogspot.com/
Φώτο: http://www.artmo.com/Artwork/elephant+drinking+amboseli/nick+brandt/
Τουλάχιστον 67 δις θα ζητήσουν οι Αφρικανοί ηγέτες στην Κοπεγχάγη
Χωρίς να ανακοινώσουν το ύψος, οι ηγέτες της Μαύρης Ηπείρου φαίνεται ότι κατέληξαν στο ποσό που θα ζητήσουν από τις προηγμένες χώρες, ως αποζημίωση, για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που υφίστανται. Ωστόσο η απαισιοδοξία είναι διάχυτοι, για το αν θα ικανοποιηθεί το αφρικανικό αίτημα.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας, Μέλες Ζενάουι που μίλησε σε σύσκεψη των μελών της Αφρικανικής Ένωσης, είναι το κατώτερο δυνατό ποσό.
Προηγούμενο προσχέδιο ψηφίσματος ανέφερε ότι η αποζημίωση θα πρέπει να ανέλθει σε ....
67 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.
Τεράστιες είναι οι επιπτώσεις στην Αφρικανική Ήπειρο, από τις κλιματικές αλλαγές, παρότι ευθύνεται μόνο για ένα μικρό τμήμα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Έως και 250 εκατομμύρια Αφρικανοί θα κινδυνεύσουν από την έλλειψη πόσιμου νερού έως το 2020. Επιπλέον, η Αφρική αναμένεται να δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την αύξηση του επιπέδου των θαλάσσιων υδάτων, την ξηρασία και τις πλημμύρες αν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Από i-reporter
Ετικέτες
ΚΛΙΜΑ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,
ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)