searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Παμβώτιδα


Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα η λίμνη Παμβώτιδα ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης.

Η ερώτηση αφορά την περιβαλλοντική υποβάθμιση της λίμνης Παμβώτιδας η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής, για την προστασία της λίμνης έχουν συνταχθεί, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (2001) και Διαχειριστικό...

Σχέδιο (2004) ενώ έχει συσταθεί για την εφαρμογή τους Φορέας Διαχείρισης. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής, σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων η λίμνη δέχεται βιομηχανικά απόβλητα, υπολείμματα από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και εκτεταμένη ρύπανση από τις γεωργικές δραστηριότητες. Επίσης αστικά λύματα από τους γύρω οικισμούς που δεν διαθέτουν βιολογικό καθαρισμό καταλήγουν στη λίμνη. Την κατάσταση επιδείνωσε η λειτουργία για πολλά χρόνια ιχθυοτροφείων για είδη ψαριών που είχαν την ιδιότητα να αποψιλώνουν τη βλάστηση του πυθμένα, η οποία «μάχεται» με φυσικό τρόπο τη μόλυνση της λίμνης.

Επιπλέον, ο ίδιος ο Φορέας Διαχείρισης έχει καταγγείλει οικιστικές πιέσεις στην περιοχή. Μάλιστα πρόσφατα με υπόμνημά του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων έχει ζητήσει την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας ώστε να διατηρήσει τη σπάνια βιοποικιλότητα της.

Γνωρίζει η Επιτροπή τι συμβαίνει;
Για τους λόγους αυτούς ο κ. Αρσένης απεύθυνε ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το οποίο ζητάει απαντήσεις, στο αν είναι ενήμερη η Επιτροπή σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της λίμνης και αν κρίνει ότι τηρούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση οι διατάξεις της Οδηγίας για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων; Επίσης ζητάει από την Επιτροπή να ενημερωθεί για στοιχεία σχετικά με τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια της κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή καθώς και αν έχουν κατατεθεί από τις ελληνικές αρχές στοιχεία για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων στην περιοχή, όπως προβλέπεται από την οδηγία πλαίσιο 2000/60/ΕΚ;

Τέλος στην ερώτηση του ο ευρωβουλευτής ζητάει από την Επιτροπή να τον ενημερώσει για το αν έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ έργα για την προστασία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας καθώς και να τοποθετηθεί για τα μέτρα που λαμβάνουν οι ελληνικές αρχές στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών & Epirus-Ellas

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΡΟΥΝΗΣ


Από τον bilsot

Η φωτογραφία του ΕΛΛΗΝΑ ,που έπρεπε κάθε μέρα να παίζει στα ΜΜΕ τόσο για την προσφορά του, όσο και για το ξαφνικό δράμα που του έτυχε σαν ανταπόδοση των κόπων του !!!!!Αντ' αυτού, παρελαύνουν καθημερινά ένα σωρό ανθρωπάκια (πολιτικοί), προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν ήταν αυτοί που έριξαν το καράβι της ΕΛΛΑΔΑΣ στα βράχια , αλλά οι άλλοι.....

ΕΛΕΟΣ .....



αναρτήθηκε στο cafe art http://kafeneio-gr-art.blogspot.com/2009/09/blog-post_29.html

Γι' αυτά που τα Ελληνικά ΜΜΕ αδιαφόρησαν


Σε εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού SKY γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους πανηγυρισμούς των μεταναστών για την νίκη ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου, οι μετανάστες ανησυχούσαν για τις επιχειρήσεις "σκούπα" της προηγούμενης κυβέρνησης και τάχθηκαν στο πλευρό των σοσιαλιστών που υποσχέθηκαν να δώσουν την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Σημειώνουμε ότι κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με το θέμα, αν και οι μετανάστες αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού.

Από Foreign Press