searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Μπράβο στην τηλεόραση του Σκάι


Πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του καναλιού για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που δείχνουν για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία.

Πενήντα μέρες πριν την διάσκεψη της Κοπενχάγης για το κλίμα, άνοιξε τον δημόσιο διάλογο σε πολιτεία, επιστήμονες, ΜΚΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες και πολίτες για το τεράστιο ζήτημα της καθαρής ενέργειας, ΑΠΕ, τον λιθάνθρακα με φόντο την κλιματική αλλαγή αλλά και την οικονομική κρίση.

Με ένα τόσο ευρύ θέμα και ένα πολύ μεγάλο πάνελ είναι βέβαιο ότι δεν θα υπήρχε σίγουρα η προσδοκία για εξεύρεση κάποιου συγκεκριμένου αποτελέσματος. Ήταν όμως ένα ξεκίνημα ενός διαλόγου και μια πολύ καλή ενημέρωση για τον μέσο (τι έκφραση κι αυτή;) τηλεθεατή αναφορικά με κατάσταση που βρισκόμαστε, ποιοι είναι οι στόχοι μας και πως θα οδηγηθούμε σ' αυτούς με επιτυχία.

Ίσως αυτό που έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν η άρνηση από συγκεκριμένους δήμους να προχωρήσουν στη δημιουργία αιολικών πάρκων στην περιοχή τους. Η εξήγηση αυτής της άρνησης εντοπίζεται ....

στην άποψή τους ότι θα "χαλάσει" το image του νησιού ή της παραλίας μπροστά από την πόλη τους ή εξ αιτίας ενδεχόμενης ηχητικής όχλησης από τις ανεμογεννήτριες κλπ

Παρόμοιες αντιρρήσεις εκφράστηκαν κι από άλλες περιοχές προκειμένου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων.

Και βέβαια δεν μπορούσε να απαντηθεί το ερώτημα εκπροσώπων της Πτολεμαΐδας "Πώς είναι δυνατόν εμείς να στηρίζουμε με τεράστιο περιβαλλοντολογικό και κόστος υγείας (Πρόεδρος των Καρκινοπαθών Κοζάνης, ο ίδιος) ενεργειακά όλη την Ελλάδα και άλλες περιοχές να αρνούνται να δεχθούν καθαρές μορφές παραγωγής ενέργειας στις περιοχές τους;"

Οι εκπρόσωποι της GreenPeace αλλά και του WWF, αλλά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουβέλης καθώς και ο κ Κ. Μητσοτάκης θεώρησαν ότι είναι εφικτός ο στόχος του 20% παραγωγής ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Είθε παρόμοιες συζητήσεις, αλλά ίσως καλύτερα οργανωμένες, να διοργανώσουν και άλλα τηλεοπτικά κανάλια.

HOME:Ύμνος στον πλανήτη

Προηγήθηκε η εκπληκτική ταινία HΟΜΕ, ένα δίωρο ντοκιμαντέρ – «ύμνος» στον πλανήτη του γάλλου σκηνοθέτη Yann Arthus-Bertrand που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα σε περισσότερες από 50 χώρες την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ χρειάστηκαν 217 ημέρες γυρισμάτων σε 54 χώρες σε όλον τον πλανήτη. Αεροφωτογραφίες που κόβουν την ανάσα και μία εκπληκτική μουσική καταγράφουν την ομορφιά του πλανήτη μας, αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης επέμβασης στη φύση.

Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ «πολιτική ταινία, με την καλή έννοια της λέξης». Όπως είπε, «στην Ινδία κατασχέθηκε το 50% του υλικού... Στις ΗΠΑ εκκρεμεί δίκη εναντίον μας για το θέμα της διατροφής των βοοειδών».

Μπορείτε να παρακολουθείσετε το ντοκυμαντέρ από το Youtube πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

Από ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ

Σομαλία: Mαστίγωμα σε γυναίκες που φορούν σουτιέν


Μέλη της οργάνωσης των ακραίων Ισλαμιστών της Σομαλίας, al Shabaab, μαστίγωσαν δημοσίως γυναίκες επειδή φορούσαν στηθόδεσμο! Η οργάνωση που αποσκοπεί στην επιβολή του ισλαμικού νόμου σε όλη την επικράτεια της Σομαλίας θεωρεί ότι το σουτιέν προσβάλει το Ισλάμ καθώς συνιστά παραπλάνηση!

Η al Shabaab, που σημαίνει "νεολαία" στα αραβικά ελέγχει μεγάλες περιοχές της νότιας και κεντρικής Σομαλίας. Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η οργάνωση είναι παρακλάδι της αλ Κάιντα στο Κέρας της Αφρικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γυναικών στο Reuters, ένοπλοι ισλαμιστές συλλαμβάνουν γυναίκες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι φορούν το "αμαρτωλό αξεσουάρ". Ακολουθεί δημόσιο μαστίγωμα από άνδρες που φορούν μάσκες. Στην συνέχεια τις αναγκάζουν να κουνούν τα στήθη τους, έτσι ώστε να διακρίνεται η φυσική κίνηση.

Η al Shabaab έχει απαγορέψει την προβολή ταινιών, την μουσική στα κινητά, τον χορό στις γαμήλιες τελετές και το...ποδόσφαιρο!

Από Foreign Press