searchbox

freefotos.gr

freefotos.gr

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Μολυσμένο το νερό στη Νικόπολη του Δ. Σταυρούπολης


Οι αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού από την ΕΥΑΘ στη Νικόπολη του δήμου Σταυρούπολης, έδειξαν ακραίες υπερβάσεις σε νιτρικά, βακτήρια και επικίνδυνους μικροοργανισμούς, καθιστώντας το νερό ακατάλληλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Η εν λόγω περιοχή υδροδοτείται για πάνω από δέκα χρόνια από ιδιωτικό δίκτυο με γεωτρήσεις, το οποίο όμως με εντολή της διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας πρέπει να σφραγιστεί, καθώς το νερό κρίνεται ακατάλληλο ακόμη και για οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, στο νερό που τρέχει από τις βρύσες 5.000 και πλέον νοικοκυριών, βρέθηκαν υπερβάσεις νιτρικών και επικίνδυνων βακτηρίων που ευθύνονται, όπως λένε οι επιστήμονες, για σοβαρές μολύνσεις του οργανισμού.

Το εν λόγω γεγονός καθιστά αναγκαία και επιβεβλημένη τη διακοπή της ύδρευσης από το ιδιωτικό δίκτυο γεωτρήσεων, το οποίο είναι γνωστό ότι επηρεάζεται και από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου φυτοφαρμάκων.

Οι αναλύσεις στα δείγματα νερού, που ελήφθησαν από τρία διαφορετικά σημεία της Νικόπολης, έγιναν από την ΕΥΑΘ, και τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν ήδη στη διεύθυνση υγιεινής της ΝΑΘ σήμαναν συναγερμό στους κατοίκους και το δήμο Σταυρούπολης.

Στην περιοχή της Νικόπολης οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα, μετανάστες και ελληνοπόντιοι. Δηλώνουν εξοργισμένοι από το γεγονός ότι τόσο χρόνια κανείς δεν νοιάστηκε για την ποιότητα του νερού που αναγκάζονται να πίνουν, ενώ από την άλλη αρνούνται να πληρώσουν τα τριπλάσια για τη σύνδεση των σπιτιών τους με το δίκτυο της ΕΥΑΘ.

Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, δήλωσε ότι ανάλογες μετρήσεις στο νερό της Νικόπολης έγιναν προσφάτως και από τον δήμο και απέδειξαν την ακαταλληλότητά του.

“Ενημερώσαμε με έγγραφο τους κατοίκους για τα νέα αποτελέσματα και θα κάνουμε τον παν για να πειστούν ότι το νερό είναι τελείως ακατάλληλο. Πρέπει άμεσα να διακόψουν από το ιδιωτικό δίκτυο και να συνδεθούν άμεσα με την ΕΥΑΘ, διασφαλίζοντας την υγεία τους” υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από Econews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου